Παραρτήματα :

Απευθείας Εισαγωγή

Απευθείας Εισαγωγή σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια European
Direct Entry

Απευθείας Εισαγωγή υποψηφίων ανάλογα με τα προσόντα που ήδη διαθέτουν.

Η Υπηρεσία Direct Entry του NETWORK:

Εξασφαλίζει Απευθείας Εισαγωγή σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με τον βαθμό Απολυτηρίου ή Πανελληνίων ή με κάποια άλλα ήδη υπάρχοντα προσόντα σας (ΙΕΚ, ΑΕΙ, Foundation).

Προσοχή:

Η Απευθείας Εισαγωγή και φοίτηση στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια χωρίς προετοιμασία (π.χ. European Foundation) είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι έχει δυσκολότερη προσαρμογή και πιθανότατα χαμηλότερη απόδοση των σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο (με κίνδυνο ακόμα και να χαθεί ένα έτος σπουδών).

Είναι γεγονός ότι στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών, που δεν ανταποκρίνονται στις πολύ υψηλές απαιτήσεις των Πανεπιστημίων, κόβεται στο Α’ Έτος σπουδών χωρίς δυνατότητα επανεξέτασης ή επανάληψης του έτους.

Σε περίπτωση που για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση ενός European Foundation τους χειμερινούς μήνες, το NETWORK συνιστά στους μαθητές του Direct Entry την παρακολούθηση τουλάχιστον των τριών μαθημάτων της ειδικότητάς τους στο πρόγραμμα Summer Foundation (με διάρκεια 6 εβδομάδες, από τα μέσα Ιουνίου μάχρι τέλος Ιουλίου).

 1. με βασικό προσόν τον Βαθμό (Μέσο Όρο) του Απολυτηρίου (με Πανελλήνιες ή χωρίς Πανελλήνιες) ή άλλα Μεταλυκειακά προσόντα
 2. με προϋπόθεση την πιστοποίηση IELTS για την επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας (το NETWORK προσφέρει ταχύρρυθμα τμήματα IELTS δια ζώσης και OnLine)
 3. χωρίς Foundation Course ή άλλη προετοιμασία (ένα πρόγραμμα Foundation συνίσταται πάντα για Σπουδές στο Εξωτερικό, εφόσον είναι εφικτή η παρακολούθησή του από τους υποψηφίους, είτε δια ζώσης είτε OnLine)
 4. για υποψηφίους από οποιαδήποτε πόλη στην Ελλάδα ή την Κύπρο

Σε ποιους απευθύνεται η Υπηρεσία European Direct Entry:

σε μαθητές Γ’ Λυκείου

σε αποφοίτους Λυκείου (ανεξαρτήτως τύπου Λυκείου, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης στο Λύκειο και ανεξαρτήτως του αν έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις ή όχι)

σε όσους έχουν ήδη και άλλους Μεταλυκειακούς τίτλους όπως Foundation, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ., τα οποία μετρούν ως επιπλέον προσόντα

Περιλαμβάνει: 

Προσωπικές συναντήσεις με τον Σύμβουλο Ευρωπαικών Σπουδών (δια ζώσης ή μέσω Zoom / Skype / Webex, για υποψηφίους εκτός Αθηνών ή Θεσσαλονίκης) για:

 • Συμβουλευτική Σπουδών και Καριέρας
 • Επαγγελματικό Προσανατολισμό
 • Επιλογή Ειδικότητας
 • Ενημέρωση για κόστος κάθε πόλης και συνθήκες ζωής
 • Βοήθεια στην Επιλογή Πανεπιστημίων. 

Όπως επίσης και πλήρη υποστήριξη για όλες τις Διαδικασίες, όπως:

 • Συμπλήρωση και υποβολή της Αίτησης (ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου)
 • Ενημέρωση για τα τυχόν έξοδα Αίτησης (application fee)
 • Πλήρης βοήθεια για το Motivation Letter / Personal Statement
 • Τις μεταφράσεις Απολυτηρίου, συστατικής επιστολής και βασικών Ελληνικών πιστοποιητικών / πτυχίων
 • Αίτηση για εξασφάλιση Εστίας διαμονής (όπου είναι διαθέσιμη)
 • Αίτηση Υποτροφίας Διδάκτρων για τους Ευρωπαίους φοιτητές (όπου είναι διαθέσιμη)
 • Ειδικό Σεμινάριο Study Skills με όλες τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες (πριν την αναχώρηση τον Σεπτέμβρη της χρονιάς έναρξης Σπουδών)

Προϋποθέσεις Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο:

Κριτήρια Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο είναι:

 1. επίτευξη/ύπαρξη επαρκούς Βαθμού στο Απολυτήριο (είτε έχετε λάβει μέρος στις Πανελλήνιες είτε όχι και ανάλογα με τη βαθμολογική απαίτηση κάθε Πανεπιστημίου)
 2. επίτευξη ή η ύπαρξη επαρκούς πιστοποιημένου επιπέδου Αγγλικής γλώσσας (ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε Πανεπιστημίου, πχ. IELTS  6.0, 6.5, 7.0  με άριστα το 9.0)

Αν δεν έχετε ήδη IELTS ή άλλη πιστοποιημένη επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας:

Το NETWORK προσφέρει πλήρη προετοιμασία για το πιστοποιητικό της Αγγλικής γλώσσας IELTS με εγγυημένα και εντυπωσιακά υψηλά αποτελέσματα για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτά τα ταχύρρυθμα τμήματα της Σχολής μας.

Τα τμήματα προετοιμασίας για IELTS είναι ταχύρρυθμα και ξεκινούν κάθε μήνα.

Πότε πρέπει να γίνει η Υποβολή Αιτήσεων:

 1. Regular Application (κάθε χώρα έχει διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης ή κατάληξης για υποβολή αιτήσεων) – Η καλύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα, όσον αφορά στο να επιτευχθούν το δυνατόν περισσότερες προσφορές θέσεων από Πανεπιστήμια, είναι πριν τον Ιανουάριο της χρονιάς Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, δηλαδή αρκετούς μήνες προ της έναρξης των Σπουδών στην εκάστοτε Ευρωπαική χώρα.
 2. Late Application (τελευταίες ημερομηνίες από Μάρτιο έως Ιούλιο)

Η διορία αποστολής των Αιτήσεων διαφέρει ανά χώρα και ανά Πανεπιστήμιο.  Συνεπώς, Αιτήσεις μπορούν να γίνουν κατά περίπωτση μέχρι και τον Ιούλιο της χρονιάς έναρξης Επουδών, δηλαδή μέχρι και 3 μήνες πριν.

Διαμονή:

Πανεπιστημιακές Εστίες Διαμονής είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν για τα Πανεπιστήμια τα οποία διαθέτουν δικές τους Εστίες.  Όμως προσφέρεται υποστήριξη για εύρεση δωματίου σε Ιδιωτικές Εστίες και πληροφορίες για ενοικίαση ιδωτικών σπιτιών.