Παραρτήματα :

Χώρες που μπορείς να σπουδάσεις

Σπουδές σε Αγγλόφωνα Προγράμματα σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης (EU)

Χώρες που συνήθως επιλέγουν οι Σπουδαστές μας ως προορισμό Σπουδών:

Ολλανδία

Ιρλανδία

Δανία

Σουηδία

Βέλγιο

Ιταλία

Γαλλία

Ισπανία

Κύπρος

Μ. Βρετανία

Οι πιο δημοφιλείς Ευρωπαϊκοί προορισμοί για Σπουδές Α’ Πτυχίου (Bachelor) σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια είναι:

η Ολλανδία (Kingdom of the Netherlands)

η Ιρλανδία (Republic of Ireland)

η ΜΒρετανία (United Kingdom)

1) η Ολλανδία είναι η χώρα που προσφέρει τις περισσότερες Ειδικότητες Σπουδών στην Αγγλική γλώσσα, σε σύγκριση με τις άλλες μη-Αγγλόφωνες Ευρωπαϊκές χώρες.

2) η Ιρλανδία είναι Αγγλόφωνη χώρα, οπότε το 100% των προγραμμάτων είναι στην Αγγλική γλώσσα

3) Υπάρχει πάντα ενδιαφέρον και για τις άλλες χώρες για Σπουδές Α’ Πτυχίου, με τη διαφορά ότι στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα.

 4) Τα Πτυχία από τις παραπάνω χώρες αναγνωρίζονται αυτόματα στην Ελλάδα, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5) Το ενδιαφέρον για τις  Σπουδές στη Μ. Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία) συνεχίζεται πάντα αμείωτο.  Πάτα εδώ:   www.networkfoundation.gr   για να μάθεις για τις Υποτροφίες των Βρετανικών Πανεπιστημίων προς όλους τους Ευρωπαίους Φοιτητές, με τις οποίες οι Ευρωπαίοι, παρά το BREXIT, πληρώνουν πλέον Δίδακτρα ίδια με εκείνα που πληρώνουν και οι ίδιοι οι Βρετανοί φοιτητές και έχουν και την άδεια να παραμείνουν στη χώρα για μόνιμη εργασία και καριέρα (σημαντικό προνόμιο).

 

Ολλανδία (Holland / Kingdom of Netherlands)

Σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών? Αυτός είναι ο πιό δημοφιλής προορισμός των Ελλήνων φοιτητών μετά τη Μ.Βρετανία. Όμορφες πόλεις και πολύ φιλική ατμόσφαιρα για τους φοιτητές, τόσο εντός, όσο και εκτός Πανεπιστημίου, παρόλη τη δυσκολία στις καθημερινές απιτήσεις των προγραμμάτων.

περισσότερα collection

Ιρλανδία (Republic of Ireland)

Η Ιρλανδία αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για Σπουδές, τόσο για Α’ Πτυχίο (Bachelor) όσο και για Μεταπτυχιακό επίπεδο (Master), αλλά και με τρομερές προοπτικές Εργασίας, μια και εκεί συμβαίνει το Απίστευτο κι όμως Αληθινό: οι Business Giants έχουν τις Ευρωπαϊκές τους έδρες στην Ιρλανδία.

περισσότερα collection

Δανία

Εάν επιθυμείς να ακολουθήσεις Σπουδές στη χώρα με το υψηλότερο βιωτικό επίπεδο στην Ευρώπη (Quality of Life Index υψηλότερο κι από εκείνο της Ελβετίας), τότε η Δανία είναι η επιλογή σου, με εξίσου υψηλά standards και στην Ποιότητα Σπουδών.

περισσότερα collection

Σουηδία

Το μεγαλύτερο κίνητρο για Σπουδές στη Σουηδία είναι τα Δωρεάν Δίδακτρα για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

περισσότερα collection

Κύπρος

Η γειτονική, Ελληνική και Ελληνόφωνη Κύπρος προσελκύει όλο και περισσότερους φοιτητές τα τελευταία χρόνια, καθώς τα Πανεπιστήμιά της, Δημόσια και Ιδιωτικά, είναι αναγνωρισμένα στη χώρα μας, ενώ παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, βελτιώνουν και τη φήμη τους διεθνώς.

περισσότερα collection

Βέλγιο

Το Βέλγιο διαθέτει μερικά από τα πιο διακεκριμένα Πανεπιστήμια Διεθνώς όπως το Vrije Universiteit Brussel (VUB) που βρίσκεται στη καρδιά της χώρας.

περισσότερα collection

Ιταλία

Μία πολύ φιλική μας και γειτονική χώρα, η Ιταλία, προσφέρει πολλά κίνητρα για να προσελκύσει όσους περισσότερους φοιτητές γίνεται.

περισσότερα collection

Ισπανία

Η κουλτούρα της Ισπανίας παρομοιάζεται ως κοντινή με αυτή της Ελλάδας. Άνετα ένας Έλληνας φοιτητής μπορεί να επιλέξει αυτόν τον προορισμό για Σπουδές και να εγκλιματιστεί εύκολα στη χώρα.

περισσότερα collection

Ελβετία

Η Ελβετία αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για διεθνείς φοιτητές. Πρόκεται από τις πιο πλούσιες χώρες στην Ευρώπη που επενδύει σημαντικά στο Εκπαιδευτικό της Σύστημα.

περισσότερα collection

Γαλλία

Ένας από τους πρώτους δημοφιλέστερους προορισμούς σπουδών παγκοσμίως! Μια χώρα με πλούσια ιστορία και ποικίλες καλλιτεχνικές, φιλοσοφικές αλλά και επιστημονικές παραδόσεις! H Γαλλία αποτελεί μία χώρα που προσφέρει άριστη Ανώτατη Εκπαίδευση και εγγυημένη διεθνή αναγνώριση των πτυχίων της.

περισσότερα collection

Ρουμανία

Μία κεντροευρωπαΪκή χώρα με σημαντικές επιρροές από γειτονικούς πληθυσμούς και άλλους πολιτισμούς αλλά και με αξιόλογη ανάπτυξη στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

περισσότερα collection

Ουγγαρία

Μία άλλη ανεπτυγμέμη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που αποτελεί ένα συναρπαστικό προορισμό για σπουδές. 

περισσότερα collection

Τσεχία

Μία κεντρική Ευρωπαική χώρα με πλούσια ιστορία, μακρά εκπαιδευτική παράδοση και χαμηλό κόστος σπουδών. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

περισσότερα collection

Σλοβακία

Η Σλοβακία διαθέτει Πανεπιστήμια με Διεθνή Αναγνώριση και παρέχει πτυχία πακοσμίως αναγνωρισμένα. Αρκετοί υποψήφιοι επιλέγουν τη χώρα αυτή κυριώς για τις Ιατρικές και τις Οδοντιατρικές Σχολές.

περισσότερα collection

Βουλγαρία

H Βουλγαρία, η πιο φιλική χώρα της Ευρώπης, αναδεικνύεται σε μία από τις προσφιλέστερες επιλογές για τους Έλληνες φοιτητές. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα Αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Κτηνιατρικής.

περισσότερα collection

Μεγάλη Βρετανία (United Kingdom, England-Wales-Scotland-North Ireland)

Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη Ελληνική φοιτητική κοινότητα. Η τεράστια αγορά εργασίας απορροφά επίσημα τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων της για μόνιμη εργασία (λόγω Brexit, οι απόφοιτοι μη-Βρετανικών Πανεπιστημίων δεν γίνονται δεκτοί για εργασία). Τα Πανεπιστήμιά της είναι τα διασημότερα στον κόσμο (ποιότητα Σπουδών, πρακτική εκπαίδευση, Εστίες για όλους τους φοιτητές).

περισσότερα collection