Παραρτήματα :

Σπουδές

Μεγάλη Βρετανία (United Kingdom, England-Wales-Scotland-North Ireland)

Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη Ελληνική φοιτητική κοινότητα. Η τεράστια αγορά εργασίας απορροφά επίσημα τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων της για μόνιμη εργασία (λόγω Brexit, οι απόφοιτοι μη-Βρετανικών Πανεπιστημίων δεν γίνονται δεκτοί για εργασία). Τα Πανεπιστήμιά της είναι τα διασημότερα στον κόσμο (ποιότητα Σπουδών, πρακτική εκπαίδευση, Εστίες για όλους τους φοιτητές).

Κόστος Σπουδών στην Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρειο Ιρλανδία.  Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το κόστος Σπουδών στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit.

Στην πραγματικότητα το Κόστος Σπουδών είναι το ίδιο με πριν, δεδομένου ότι πάρα πολλά Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν πολύ μεγάλες Υποτροφίες στους όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές, έως και 50% μείωση διδάκτρων (από τα International fees που χρεώνουν στους άλλους International students, πχ Ινδούς, Κινέζους,, Αμερικάνους κλπ).

Μοναδικό κριτήριο για να πάρει κανείς τη μείωση διδάκτρων μέσω της Ευρωπαϊκής Υποτροφίας είναι να κατέχει Διαβατήριο από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δε Κόστος Διαβίωσης από το 2022 και μετά έχει μειωθεί με την νέα ισοτιμία Λίρας-Ευρώ και σε γενικές γραμμές είναι εμφανώς χαμηλότερο από τις άλλες δυτικές Ευρωπαϊκές χώρες όπως, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Κόστος Σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο:

http://www.networkfoundation.gr/cost-of-study.asp

Γενικές πληροφορίες:

http://www.networkfoundation.gr/